Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, όμως για το ThingLink οι εικόνες αξίζουν πολύ περισσότερα: λέξεις, συνδέσμους, ήχους, βίντεο ή ακόμα και άλλες εικόνες. Εν συντομία, το ThingLink είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο μιας φωτογραφίας κάθε είδους σχόλια και παραπομπές. Φανταστείτε, δηλαδή, το tagging των προσώπων που προσφέρει π.χ. το  Facebook ή το Picasa, μόνο που εδώ μπορείτε σε κάθε σημείο της εικόνας να εισάγετε σχεδόν κάθε είδους περιεχόμενο. Κι επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση οι λέξεις δεν είναι αρκετές, δείτε το παράδειγμα που ακολουθεί για να καταλάβετε…

Όπως θα διαπιστώσετε, μεταφέροντας τον κέρσορα πάνω από τη φωτογραφία θα δείτε να ενεργοποιούνται μια σειρά από σημεία, σε διάφορες περιοχές της. Κάθε ένα από αυτά τα σημεία περιλαμβάνει και μια διαφορετικού τύπου πληροφορία: Βίντεο από το YouTube, ήχους από το SoundCloud, άλλες φωτογραφίες, links, άρθρα από τη Wikipedia, ακόμη και κουμπιά για Facebook Like και follow στο Twitter.

Οι «πλούσιες» εικόνες που δημιουργεί το ThingLink μπορούν να ενσωματωθούν σε ιστοσελίδες (αλλά κι αυτό μάλλον το διαπιστώσατε ήδη) και να διαμοιραστούν σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω e-mail τόσο εύκολα όσο θα ενσωματώνατε ή θα μοιραζόσασταν, για παράδειγμα, ένα βίντεο από το YouTube.

Το ThingLink είναι δωρεάν υπηρεσία και για να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε αρκεί να κάνετε εγγραφή και να συνδέσετε σε αυτό τον ιστοχώρο, το blog ή τον λογαριασμό σας στο Flickr. Η ενεργοποίηση του ThingLink σε έναν ιστοχώρο είναι επίσης απλή διαδικασία, αφού απαιτεί απλώς την αντιγραφή μερικών γραμμών κώδικα στην html, ενώ ειδικά για το WordPress διαθέτει και ξεχωριστό plugin.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “ThingLink: Όταν οι 1000 λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψεις μια εικόνα…

  1. Pingback: Το ThingLink εγκαινιάζει το Labs, με πρώτο εγχείρημα τις διαδραστικές εκτυπώσεις

Comments are closed.