Το Tilt είναι μια επέκταση για τον Firefox που οπτικοποιεί μια ιστοσελίδα σε 3D βάσει της δομής του DOM της, της «χωροταξίας», δηλαδή, των διαφόρων στοιχείων στον κώδικά της που συναποτελούν τη σελίδα. Κι επειδή όλα αυτά στους περισσότερους μάλλον θα ακούγονται υπερβολικά τεχνικά, ρίχτε μια ματιά στην εικόνα που ακολουθεί για να καταλάβετε καλύτερα.

image

Το Tilt αξιοποιεί το WebGL που πρακτικά σημαίνει πως για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει η κάρτα γραφικών σας να μην είναι πολύ παλιά. Απευθύνεται αποκλειστικά σε προγραμματιστές, αφού τους επιτρέπει να δουν στα γρήγορα την δομή μιας ιστοσελίδας, ωστόσο κάποιοι μπορεί να θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν φιγούρα στους φίλους τους.

Επειδή το Tilt δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο προϊόν δεν βρίσκεται στον κατάλογο επεκτάσεων της Mozilla και για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να κατεβάσετε μόνοι σας το αρχείο tilt.xpi και να το κάνετε drag and drop στη σελίδα εγκατάστασης επεκτάσεων του Firefox.

Για να το ενεργοποιήσετε σε κάποια σελίδα θα πρέπει να το επιλέξετε από το μενού “Εργαλεία” (Tools) του browser ή απλά να πατήσετε Ctrl+Shift+LCmd+Shift+L αν είστε σε Mac).

Πηγή: Mozilla Hacks

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ