Στις πρώτες του μέρες, η ανάπτυξη του Twitter ήταν κάπως «χύμα» και τρομερά αργή, ακόμη κι όταν αφορούσε λειτουργίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν από απαραίτητες έως και αυτονόητες. Έτσι, μέχρι τώρα η αναζήτηση της υπηρεσίας δεν έφερνε παρά μόνο τα αποτελέσματα της τελευταίας εβδομάδας, με τα παλαιότερα Tweet να μένουν κάπου αρχειοθετημένα αλλά απρόσιτα στον απλό χρήστη.

Από την περασμένη Πέμπτη, όμως, το Twitter ανακοίνωσε πως αυτό θα ξεκινήσει να αλλάζει και τα αποτελέσματα αναζήτησης θα ξεκινήσουν, σιγά-σιγά, να πηγαίνουν όλο και πιο πίσω στο χρόνο, εμφανίζοντας παλιότερα Tweet.

Βέβαια, ο όγκος των Tweet που στέλνονται καθημερινά είναι τέτοιος που απαιτείται ένα κάποιο φιλτράρισμα ώστε να αναδειχτούν μόνο τα πιο ενδιαφέροντα. Για το λόγο αυτό το Twitter λαμβάνει υπόψη του μια ποικιλία παραμέτρων όπως τα αγαπημένα, τα retweet και τα κλικ, ώστε να καθορίσει ποια Tweet θα εμφανιστούν.

Προφανώς, τα Tweet που θα βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης αποτελούν ένα μικρό μόνο ποσοστό του συνόλου των Tweet που έχει σταλεί στην υπηρεσία. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, με τον καιρό θα αυξάνεται όλο και περισσότερο, ώστε στο τέλος το Twitter να είναι σε θέση να φέρει στην επιφάνεια το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο για κάθε αναζήτησή μας, ανεξαρτήτως του πότε δημοσιεύτηκε.

Πηγή: Twitter blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ