Το μέλλον του Twitter – ή τουλάχιστον ένα παρακλάδι του – βρίσκεται στην τηλεόραση και, αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι και τόσο περίεργο. Και πριν το internet συνηθίζαμε να μαζευόμαστε σε παρέες για να παρακολουθήσουμε μια εκπομπή ή έναν αγώνα, σχολιάζοντας τα όσα βλέπαμε. Η ανάγκη, λοιπόν, υπήρχε ήδη και το Twitter έρχεται να μεγαλώσει την παρέα.

Το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, μάλιστα, μοιάζει να έχει κατανοήσει πλήρως την ευκαιρία που του ανοίγεται και έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να συνδέσουν άρρηκτα τα Tweet με την τηλεοπτική εμπειρία.

Έτσι λίγους μήνες μετά την συνεργασία του με την Nielsen, ανακοίνωσε την εξαγορά της Bluefin Labs, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην εξαγωγή στατιστικών στοιχείων για την σχέση της τηλεόρασης με τα κοινωνικά δίκτυα (δες, για παράδειγμα, το θέμα που αφορά τον τρόπο με τον οποίο το Twitter επηρεάζει την πλοκή τηλεοπτικών σειρών).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Twitter, η συνεργασία αυτή αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της υπηρεσίας στην αγορά της «κοινωνικής» τηλεόρασης (social TV) και αναμένεται να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του “Nielsen Twitter TV Rating”, ενός νέου μηχανισμού αξιολόγησης της επιτυχίας ενός προγράμματος στα κοινωνικά δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την εξαγορά η Bluefin Labs θα πάψει να δέχεται νέους πελάτες, ενώ οι ήδη υπάρχοντες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Πηγή: Twitter blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ