Η Nielsen, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες παροχής στατιστικών από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου, ανακοίνωσε αποκλειστική συνεργασία με το Twitter. Στόχος τους είναι η δημιουργία του “Nielsen Twitter TV Rating”, μιας νέας μονάδας μέτρησης των επιδόσεων του τηλεοπτικού περιεχομένου που παράγεται στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργεί για πρώτη φορά ένα μέσο αξιολόγησης της επιτυχίας ενός προγράμματος βάσει του πόσο συζητείται στα κοινωνικά δίκτυα. Το Twitter, από την πλευρά του, εξηγεί πως καθώς η εμπειρία της παρακολούθησης τηλεόρασης συνεχώς εξελίσσεται, οι συνεργάτες του ζητούν συνεχώς ένα κοινά αποδεκτό πρότυπο με το οποίο θα μπορούν να μετρούν την απήχηση των προγραμμάτων τους.

Η κίνηση αυτή φανερώνει το μέγεθος της διείσδυσης του Twitter και των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων στην τηλεοπτική εμπειρία, και της αυξανόμενης σημασίας που αποκτούν σε αυτή. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι τα 140 εκατομμύρια των ενεργών χρηστών του Twitter στέλνουν ένα δισεκατομμύριο Tweet κάθε δυόμιση μέρες, η πλειοψηφία των οποίων έχει τη μορφή συζήτησης.

«Η εξάπλωση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των tablet έχει δημιουργήσει ένα όχι ευκαταφρόνητο, συνδεδεμένο τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί τηλεόραση ενώ ταυτόχρονα συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω των συσκευών αυτών», εξηγεί χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του CBS. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τη Nielsen, καθιστά τα δεδομένα του Twitter μια αναγκαιότητα προκειμένου να παραχθούν στατιστικά στοιχεία αντιπροσωπευτικά των συζητήσεων που  πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο και μέσω φορητών συσκευών σχετικά με την τηλεόραση.

Πηγές: Nielsen, Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Twitter συνεργάζεται με τη Nielsen για τη δημιουργία νέου τρόπου αξιολόγησης τηλεοπτικού περιεχομένου

  1. Pingback: Το Twitter εξαγοράζει την εταιρεία στατιστικών Bluefin Labs

Comments are closed.