Ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων δεν εμποδίζει το Twitter από το να βρει αρκετούς δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του δικτύου του. Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Nielsen, προκειμένου να δημιουργηθεί το Brand Surveys, ένα εργαλείο διεξαγωγής ερευνών που απευθύνεται σε διαφημιζόμενους.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό είναι αρκετά απλός: οι χρήστες βλέπουν στη ροή των tweet τους μηνύματα που τους απευθύνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με συγκεκριμένες επιλογές. Το Twitter προβάλλει τη νέα λειτουργία ως ένα «εργαλείο μέτρησης της επιρροής» που έχει μια εταιρεία στο κοινωνικό δίκτυο και λειτουργεί τόσο στην επιτραπέζια όσο και στην mobile έκδοση του Twitter.

Surveys CallToAction_1 (1) fashionweek

Διαθέσιμο προς το παρόν σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών, το Brand Surveys αναμένεται να διατεθεί σε πιο ευρύ κοινό στις αρχές του 2013. Όσο για την εμπλοκή της Nielsen, αυτή δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Twitter, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει να κάνει με την ανάλυση των δεδομένων που θα παράγονται από τις έρευνες (αφού αυτό είναι το αντικείμενο στο οποίο ειδικεύεται η εταιρεία).

Πηγή: Twitter  Advertising Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ