Δύο σημαντικές αλλαγές που επιτρέπουν την προσέγγιση πιο σχετικού κοινού προσφέρει το Twitter σε όσους θέλουν να διαφημιστούν στο δίκτυό του μέσω των προβεβλημένων Tweet. Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την αναζήτηση ώστε να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να περιορίσει τα αποτελέσματα ώστε αυτά να περιλαμβάνουν όλες τις λέξεις-κλειδιά που έχει εισάγει ή μόνο μία από αυτές. Επίσης – το πιο ενδιαφέρον – επιτρέπει τον αποκλεισμό λέξεων-κλειδιών που δεν είναι επιθυμητές.

Για παράδειγμα, εάν έχετε εταιρεία που πουλάει μπέικον, θα θελήσετε η καμπάνια σας να …απέχει πάνω από τους έξι βαθμούς διαχωρισμού από τον Κέβιν Μπέικον και να αποκλείσετε, προφανώς, τη λέξη “Kevin”.

Για να διευκολύνει την εισαγωγή των όρων, το Twitter έχει δημιουργήσει ειδικό εργαλείο που επιτρέπει την μαζική προσθήκη, είτε με εισαγωγή από άλλο έγγραφο είτε με απλή αντιγραφή / επικόλληση.

Twitter Ads

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα λειτουργία του κοινωνικού δικτύου αφορά τη δυνατότητα του αυτόματου εντοπισμού για το αν η καμπάνια σας έχει σχέση με κάποιο trending topic – κάποιο θέμα, δηλαδή, που συζητείται έντονα τη δεδομένη στιγμή. Σε μια τέτοια περίπτωση, το προβεβλημένο Tweet σας θα μπορούσε να μπει σε πλειστηριασμό ώστε να προβληθεί στα αποτελέσματα της αναζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Και οι δύο λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στο Twitter, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Twitter Ads και να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα.

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Δυνατότητες καλύτερης στόχευσης προσφέρει το Twitter στους διαφημιζόμενους

Comments are closed.