Το θυμάστε το Audiogalaxy; Ήταν μια δημοφιλέστατη υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων που υπήρξε ο πρώτος διάδοχος του μυθικού Napster, της εφαρμογής που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο αποκτούσαμε (δηλαδή: κατεβάζαμε) μουσική. Μετά από τα αναπόφευκτα νομικά προβλήματα και αφού πέρασε από πολλές περιπέτειες, το Audiogalaxy κατέληξε, κάπου στα μέσα του 2010, να μετεξελιχθεί σε μια νόμιμη υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν streaming μουσικής.

Δυο χρόνια μετά, φαίνεται πως γράφεται ακόμη ένα σημαντικό κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία του, αφού ανακοίνωσε πως εξαγοράστηκε από το Dropbox. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, έκλεισε τις νέες εγγραφές, διευκρινίζοντας, πάντως πως τα υπάρχοντα μέλη θα εξακολουθήσουν να μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία κανονικά.  Παρόλα αυτά, η δυνατότητα του Mix, που επέτρεπε την δημιουργία ατελείωτων stream από τραγούδια, θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές μόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, αφού μετά θα πάψει να λειτουργεί.

Το πώς θα αξιοποιήσει το Dropbox τις υπηρεσίες του Audiogalaxy είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Πιθανότατα, όμως, με αυτή την κίνηση να θέλει να επεκταθεί στον χώρο του μουσικού streaming, προσφέροντας, ενδεχομένως, νέους τρόπους για να αποθηκεύουμε και να αλληλεπιδρούμε με τη μουσική μας.

Πρόκειται για μια κίνηση που δεν είναι καθόλου παράλογη, καθώς μπορεί το Dropbox να είναι η κυρίαρχη εφαρμογή σε έναν χώρο που το ίδιο δημιούργησε, ο ανταγωνισμός, όμως, τον τελευταίο καιρό έχει ανάψει για τα καλά. SkyDrive (κυρίως) και Google Drive μόνο αμελητέοι αντίπαλοι δεν μπορούν να θεωρηθούν και για να συνεχίσει το Dropbox να διατηρεί τα σκήπτρα του, η επέκτασή του σε νέες αγορές είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Dropbox εξαγοράζει το θρυλικό Audiogalaxy

  1. Pingback: To Dropbox εξαγοράζει την εφαρμογή οργάνωσης εικόνων Snapjoy

Comments are closed.