Όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά την online έκδοση του Dropbox, δεν μπορεί παρά να έχουν εκτιμήσει την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει προκειμένου να μη λείψει τίποτα από αυτά που θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης της εφαρμογής. Η τελευταία, μάλιστα, προσθήκη, κάνει το dropbox.com να θυμίζει ακόμα περισσότερο μια αξιοπρεπέστατη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, καθώς φέρνει τη δυνατότητα αναίρεσης ενεργειών (το γνωστό Undo).

Έτσι, εάν κάνετε κάποιο λάθος κατά τη μεταφορά, τη διαγραφή ή την μετονομασία ενός αρχείου, μπορείτε απλώς να επιλέξετε το link “Undo”, ώστε να το επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση. Το πιο ωραίο είναι ότι λειτουργούν, εναλλακτικά, και οι γνωστοί συνδυασμοί πλήκτρων Ctrl+Z (για Windows) και Cmd+Z (για Mac)!

Dropbox Undo

Αυτή είναι ακόμη μία προσθήκη που δείχνει το πόσο σοβαρά έχουν πάρει οι άνθρωποι του Dropbox την online έκδοση της υπηρεσίας τους, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον πλήρη επανασχεδιασμό της, τον περασμένο Φλεβάρη και συνεχίστηκε με την πολύ σημαντική δυνατότητα ανεβάσματος αρχείων από τον υπολογιστή απευθείας με drag and drop.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ