Μετά από μακρά αναμονή, η Google εκπλήρωσε μια από τις πιο δημοφιλείς επιθυμίες των χρηστών iPhone και iPad, φέρνοντας τον Chrome στο iOS. Αν και οι περιορισμοί της Apple εμποδίζουν ενδεχομένως τη Google να φέρει όλες τις τροποποιήσεις που έχει κάνει στη μηχανή του Webkit (την ίδια που χρησιμοποιεί και ο Safari), o Chrome για iPhone και iPad φέρνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που μπορεί να σταθούν ικανά να κάνουν αρκετούς χρήστες να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο τους browser.

Chrome για iPhone και iPad Chrome για iPhone και iPad

Ίσως το σημαντικότερο από αυτά είναι η δυνατότητα συγχρονισμού των δεδομένων του χρήστη μεταξύ διαφορετικών συσκευών, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να συγχρονίζει τα αγαπημένα, τους κωδικούς ή ακόμη και τα ανοιχτά του tabs από τον επιτραπέζιο υπολογιστή στο κινητό ή το tablet του.

Κατά τα άλλα, ο Chrome για iOS φέρνει ένα ενδιαφέρον περιβάλλον χρήσης που διαφέρει αρκετά από αυτό του Safari, όντας παράλληλα αρκετά οικείο σε όσους χρησιμοποιούν ήδη τον δημοφιλή browser στον υπολογιστή τους.

Ο Chrome για iPhone και iPad είναι ήδη διαθέσιμος στο App Store και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Κυκλοφόρησε ο Chrome για iPhone και iPad

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο Freeweird το 2012

Comments are closed.