Άλλο ένα πείραμα που εξερευνεί τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βγάλει λεφτά, δοκιμάζει το Facebook. Αυτή τη φορά η λειτουργία λέγεται “Promoted Posts” (προβεβλημένες δημοσιεύσεις) και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προβάλλουν τις δημοσιεύσεις τους σε περίοπτη θέση στη ροή ειδήσεων των φίλων τους, έναντι του ποσού των 7 δολαρίων.

Γιατί να θέλει κανείς να πληρώσει για να προβάλλει τις προσωπικές του δημοσιεύσεις, θα αναρωτηθείτε εύλογα – ειδικά από τη στιγμή που η λειτουργία αφορά τα προσωπικά προφίλ και όχι τις εταιρικές σελίδες. Σκεφτείτε όμως ότι πολύ συχνά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μέσω του Facebook ανακοινώσεις σημαντικές για τους ίδιους, όπως για παράδειγμα οι φωτογραφίες του γάμου τους, μια αγγελία πώλησης ή ακόμη και μια είδηση που θεωρούν ότι πρέπει οπωσδήποτε να διαδοθεί (επίσης, μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας).

facebook-promoted-posts

Όπως συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των προβεβλημένων δημοσιεύσεων που μπορούν να κάνουν οι εταιρικές Σελίδες, έτσι κι εδώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν στατιστικά για το πόσοι άνθρωποι είδαν τη δημοσίευση χάρη στην πληρωμένη καταχώρηση, ενώ εμφανίζεται ένδειξη για το πόσους περισσότερους θεατές κέρδισαν χάρη στην αγορά τους.

facebook-promoted-posts-2

Το νέο χαρακτηριστικό, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία τον Μάιο, είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για χρήστες εντός των ΗΠΑ που έχουν κάτω από 5.000 φίλους, ενώ θα διατεθεί σταδιακά σε περισσότερες από 20 χώρες.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Facebook δοκιμάζει δυνατότητα επί πληρωμή προβολής των προσωπικών μας δημοσιεύσεων

  1. Pingback: Η αλλαγή στο Facebook EdgeRank και η γκρίνια των διαχειριστών Σελίδων

  2. Pingback: Το Facebook επιτρέπει την επί πληρωμή διαφήμιση σε δημοσιεύσεις φίλων

Comments are closed.