Η λειτουργία που το Facebook είχε ξεκινήσει να δοκιμάζει από τον περασμένο μήνα είναι πλέον και επίσημα διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για την δυνατότητα προβολής διαφημίσεων στα αποτελέσματα της αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες βρίσκουν έναν ακόμη τρόπο να προβάλλουν σε πολύ εμφανές σημείο τα προϊόντα τους, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν διώχνουν τους χρήστες από το περιβάλλον του Facebook.

Αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες δεν μπορούν να προβάλλουν, για την ώρα, συνδέσμους που οδηγούν σε εξωτερικές ιστοσελίδες, αλλά μόνο εφαρμογές του Facebook, σελίδες, συγκεκριμένες καρτέλες σελίδων ή και μεμονωμένα μηνύματα.

Facebook Sponsored results

Η διαφήμιση εμφανίζεται ανάμεσα στις αναζητήσεις του χρήστη με την ειδική ένδειξη “Sponsored”, ώστε να του δίνει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ενώ κατά τη μεταφορά του κέρσορα επάνω τους εμφανίζεται κουμπί με το οποίο μπορεί να την κρύψει. Σε αυτή την περίπτωση, το Facebook του ζητά να αιτιολογήσει γιατί το έκανε και να διευκρινίσει εάν απλά δεν τον ενδιαφέρει το προϊόν ή εάν πρόκειται για παραπλανητική, προσβλητική ή υπερβολικά επαναλαμβανόμενη καταχώρηση.

Facebook Sponsored results

Αν και για τις εταιρείες η νέα λειτουργία είναι προφανώς καλοδεχούμενη, δεν αποκλείεται να προκαλέσει μια κάποια σύγχυση στους λιγότερο εξοικειωμένους με το διαδίκτυο χρήστες (που, στο Facebook, μόνο λίγοι δεν είναι).

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ