Μια νέα λειτουργία που αναμένεται να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο επίπεδο στη δυνατότητα στόχευσης των διαφημίσεών του, εγκαινίασε και επίσημα το Facebook. Πρόκειται για το Custom Audiences, που επιτρέπει στις εταιρείες να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους σε συγκεκριμένους ανθρώπους, βάσει των e-mail ή των τηλεφωνικών αριθμών που έχουν συλλέξει από αυτούς μέσω των υπολοίπων προωθητικών ενεργειών τους.

Μπορούν, δηλαδή, με λίγα λόγια, να ανεβάσουν ένα αρχείο κειμένου ή CSV με τις διευθύνσεις e-mail, τα τηλέφωνα ή τους αναγνωριστικούς κωδικούς (ID) των ανθρώπων που τους ενδιαφέρουν και να προβάλλουν συγκεκριμένες διαφημίσεις αποκλειστικά σε αυτούς.

Το αρχείο ανεβαίνει κρυπτογραφημένο, κάτι που σημαίνει πως το Facebook δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του και δεν βλέπει ποτέ τα e-mail ή τα τηλέφωνα. Η εταιρεία, από την πλευρά της, μπορεί να παραμετροποιήσει ακόμη περισσότερο την στόχευσή της, προσθέτοντας παραμέτρους όπως η ηλικία ή τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων.

image1[1]

Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι μια εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μερικές χιλιάδες e-mail πελατών της από εγγραφές σε newsletter, διαγωνισμούς ή άλλες προωθητικές ενέργειες. Αξιοποιώντας τη νέα λειτουργία του Facebook, θα μπορούσε να προβάλλει τις διαφημίσεις της μόνο στο κομμάτι αυτό των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει ακόμη Like στη σελίδα τους ή να προβάλλει συγκεκριμένες προσφορές μόνο σε όσους είναι χρήστες ενός συγκεκριμένου προϊόντος τους, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν Like.

Είναι εύλογο, λοιπόν, πως μια τέτοια στόχευση θα προσφέρει αυξημένη απόδοση στις διαφημίσεις, κάτι που το Facebook ελπίζει πως θα οδηγήσει τις εταιρείες στο να επενδύουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για να διαφημιστούν μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Η στόχευση βάσει e-mail και τηλεφώνου στις διαφημίσεις του Facebook και γιατί είναι σημαντική

Comments are closed.