Ακολουθώντας το παράδειγμα του Dropbox αλλά και του Google+, το Facebook δοκιμάζει κι αυτό την δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού των φωτογραφιών που τραβά ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο, με το προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο.

Αυτό, δηλαδή, σημαίνει πως κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία με το κινητό σας, αυτή ανεβαίνει αυτόματα στο Facebook σας, σε έναν ιδιωτικό φάκελο όπου πρόσβαση έχετε μόνο εσείς. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε εάν ο συγχρονισμός θα γίνεται χρησιμοποιώντας το πακέτο 3G που διαθέτετε ή μόνο όταν το κινητό βρίσκει διαθέσιμο Wi-Fi.

Επειδή πρόκειται για λειτουργία που αν δεν υλοποιηθεί απολύτως σωστά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση, το Facebook τη δοκιμάζει αρχικά σε πολύ περιορισμένο αριθμό χρηστών του σε συσκευές Android, ώστε να εξαλείψει τα όποια προβλήματα πριν τη διαθέσει στο ευρύ κοινό.

Facebook Photo Syncing

Με αυτό τον τρόπο το Facebook δείχνει ότι θα ήθελε ενδεχομένως να εξελιχθεί, εκτός από χώρος όπου μοιραζόμαστε με άλλους τις ενδιαφέρουσες στιγμές της ζωής μας, και στο σημείο όπου αποθηκεύουμε όλες μας τις δραστηριότητες, ακόμα και τις πιο προσωπικές.

Πηγή: Facebook Photo Syncing

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Αυτόματο συγχρονισμό φωτογραφιών δοκιμάζει το Facebook στο Android

  1. Odisseas Minas Karipis ακριβώς – ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια λειτουργία που το G+ έχει εισάγει από τον Φλεβάρη. Πιστεύω πως και τα δύο κοινωνικά δίκτυα θα ήθελαν να εξελιχθούν σε υπηρεσίες όπου, εκτός από τον διαμοιρασμό, θα μπορείς κάποια στιγμή να αρχειοθετήσεις ακόμη και τις πιο προσωπικές σου στιγμές

Comments are closed.