Τροποποιήσεις στους όρους χρήσης του ανακοίνωσε το Instagram, ώστε να επιτρέψει την καλύτερη συνεργασία της υπηρεσίας του με το Facebook, από το οποίο εξαγοράστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι με τους νέους όρους χρήσης, το Instagram θα μπορεί να λειτουργήσει πιο εύκολα ως μέρος του Facebook, επιτρέποντας την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το spam πιο αποτελεσματικά, να εντοπίσουμε τεχνικά προβλήματα πιο γρήγορα και να αναπτύξουμε καλύτερα χαρακτηριστικά για όλους, κατανοώντας πώς χρησιμοποιείται το Instagram», αναφέρει η εταιρεία.

Βέβαια, η ουσία των νέων όρων χρήσης βρίσκεται στο σημείο όπου περιγράφεται η σχέση με το Facebook:

Μπορούμε να μοιραστούμε το περιεχόμενο των χρηστών και τις πληροφορίες σας με επιχειρήσεις που ανήκουν νομικά στην ίδια ομάδα εταιρειών της οποίας είναι μέρος το Instagram ή που γίνονται μέλη της ομάδας «Συνεργάτες» (Affiliates). Οι Συνεργάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την πληροφορία για να βοηθηθούν στο να παρέχουν, να κατανοήσουν και να βελτιώσουν την Υπηρεσία (σ.σ.: το Instagram), αλλά και τις δικές τους υπηρεσίες. Αυτοί οι Συνεργάτες, όμως, θα τιμήσουν τις επιλογές που κάνετε σχετικά με το ποιός μπορεί να δει τις φωτογραφίες σας.

Οι νέοι όροι χρήσης θα τεθούν σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου 2013 και επισημοποιούν κάτι που αναμενόταν να γίνει εδώ και καιρό αλλά που ίσως επισπεύτηκε λόγω του πρόσφατου «διαζυγίου» του Instagram με το Twitter.

Για την ιστορία, ας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τον Μάρτιο του 2012 το Instagram είχε συμφωνήσει να εξαγοραστεί από το Twitter έναντι του ποσού των 525 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία, όμως, χάλασε την τελευταία στιγμή και το Instagram κατέληξε στο Facebook για τα διπλάσια σχεδόν χρήματα (1 δισεκατομμύριο δολάρια).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Νέοι όροι χρήσης για το Instagram, που μοιράζεται και επίσημα τα δεδομένα του με το Facebook

  1. Pingback: Μπορεί στα αλήθεια το Instagram να πουλήσει τις φωτογραφίες μας;

Comments are closed.