Το αυτόματο ανέβασμα των φωτογραφιών που τραβά ο χρήστης με το κινητό του στον λογαριασμό του στο Facebook είναι μια ιδιαίτερα σημαντική, από πολλές απόψεις, λειτουργία για το κοινωνικό δίκτυο. Ενώ, όμως, μέχρι τώρα, κυρίως λόγω τεχνικών δυσκολιών, η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android, πλέον φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα και για το iOS.

Ήδη, μάλιστα, το Facebook έχει ξεκινήσει δοκιμαστική χρήση της λειτουργίας σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών. Ο συγχρονισμός λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που τραβάτε μία φωτογραφία, αυτή προστίθεται σε ένα αδημοσίευτο άλμπουμ που μόνο εσείς μπορείτε να δείτε. Από εκεί και πέρα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ποιές από αυτές θα περάσουν στο χρονολόγιό σας και ποιές όχι.

Για την αποφυγή κατανάλωσης πολύτιμων δεδομένων από το πακέτο 3G της συσκευής σας, το Facebook δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης της λειτουργίας μόνο όταν βρει διαθέσιμη σύνδεση WiFi.

Ο λόγος για τον οποίο το αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών είναι σημαντικός για το Facebook, μιας και αποτελεί το πρώτο βήμα προκειμένου να εξελιχθεί για πολλούς χρήστες στην βασική «αποθήκη» όπου κρατούν όλες τους τις προσωπικές στιγμές – δημόσιες και ιδιωτικές.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών του Facebook φτάνει και στο iPhone

  1. Είναι προαιρετική δυνατότητα που υπάρχει στην σχετική εφαρμογή του Facebook και αν την επιλέξεις, ανεβάζει τις φωτογραφίες σε κρυφό άλμπουμ που το βλέπεις μόνο εσύ (το δοκίμαζε σε Android από τον Σεπτέμβρη: https://www.freeweird.com/2012/09/facebook-photo-syncing-android.html).
    Επίσης, κάτι αντίστοιχο έχει ήδη και το Google Plus, αλλά και υπηρεσίες όπως το Dropbox και το Sugarsync (όπου εκεί βέβαια έχει περισσότερο νόημα να το κάνεις).
    Γενικά ο λόγος που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ το Facebook να το δώσει στο ευρύ κοινό έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητη λειτουργία, που όταν λανσαριστεί θα πρέπει να λειτουργεί άψογα (σκέψου να δημοσιεύσει κατά λάθος τις ιδιωτικές σου φωτογραφίες στο timeline).

Comments are closed.