Μετά την δυνατότητα προβολής, έναντι αντιτίμου, των προσωπικών μας δημοσιεύσεων, το Facebook επεκτείνει τη λειτουργία για να μας επιτρέψει να διαφημίζουμε και τις δημοσιεύσεις των φίλων μας – χωρίς να είναι ανάγκη να τους ζητήσουμε την άδεια. Γιατί να θελήσουμε, όμως, να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα αναρωτηθείτε εύλογα.

Σύμφωνα με το Facebook, μια τέτοια ανάγκη θα μπορούσε να δημιουργηθεί, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις όπου κάποιος φίλος σας τρέχει κάποιον έρανο ή νοικιάζει το διαμέρισμά του και θα θέλατε να τον βοηθήσετε προωθώντας το μήνυμά του σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλωστε, όπως εξηγεί το Facebook, μια τυπική δημοσίευση θα ιδωθεί μόνο από το 16% των φίλων σας, είτε γιατί δεν είναι online τη στιγμή που την κάνετε είτε γιατί δεν αλληλεπιδράτε μαζί τους και πολύ τακτικά.

promoted-post-budget[1]

Φυσικά, τα μηνύματα που μπορείτε να προωθήσετε με αυτό τον τρόπο είναι μόνο όσα είναι δημόσια και θα μπορούσε να τα δει οποιοσδήποτε επισκεπτόμενος το προφίλ του φίλου. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι δεν απαιτείται η άδεια του δημιουργού πιθανότατα θα προκαλέσει αντιδράσεις από μια μερίδα χρηστών.

Πράγματι, μπορεί το Facebook να διαθέτει το εργαλείο με καλές προθέσεις, όμως η φύση του είναι τέτοια που δεν αποκλείεται να ανοίξει πρόσφορο έδαφος για την κατάχρηση της λειτουργίας (από ενοχλητικό spamming έως προβοκατόρικη προβολή δημοσιεύσεων για τις οποίες ο δημιουργός τους μπορεί αργότερα να μετανιώσει).

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ