Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί θα συνέβαινε αν ένας μεγάλος μετεωρίτης έπεφτε στη γη; Εντάξει, το παραδέχομαι, ρητορική ήταν η ερώτηση: ακόμη κι αν μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν σας είχε περάσει από το μυαλό, μετά το σημερινό περιστατικό στη Ρωσία και να θέλατε δεν θα μπορούσατε να μην το σκεφτείτε.

Το Impact: Earth!, λοιπόν, είναι μια online υπηρεσία που δημιούργησε το Imperial College του Λονδίνου και σας βοηθά να υπολογίσετε τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια πρόσκρουση, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του συμβάντος. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δώσετε την διάμετρο και την πυκνότητα του αντικειμένου, να ορίσετε την γωνία και την ταχύτητα της πρόσκρουσης, καθώς και το είδος της επιφάνειας όπου θα προσκρούσει.

Τέλος, δηλώνετε την δική σας απόσταση από το σημείο της πρόσκρουσης και πατάτε το “Calculate Impact”, για να σας παρουσιαστεί ο υπολογισμός των συνεπειών.

Impact: Earth! Screenshot

Επισκεφθείτε το Impact: Earth!, λοιπόν, και ξεκινήστε τα πειράματα (για να μη την πατήσουμε κι εμείς όπως οι δεινόσαυροι).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ