Με αφορμή τον θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ στις 25 Αυγούστου 2012, η Google δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα καταχώρηση στην οποία εξηγεί πόσο έχει εξελιχθεί ο κόσμος των υπολογιστών από το 1969 έως σήμερα. Σύμφωνα με αυτή, η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για την πραγματοποίηση μιας μόνο αναζήτησης στην μηχανή της Google ισοδυναμεί περίπου με όλους τους υπολογισμούς που πραγματοποιήθηκαν από ολόκληρο το πρόγραμμα «Απόλλων» της NASA, που είχε ως στόχο την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο, όταν εισάγετε έναν και μόνο όρο αναζήτησης στην μηχανή της Google ή απλώς τον προφέρετε στο τηλέφωνό σας [σ.σ. μέσω της φωνητικής αναζήτησης] θέτετε σε κίνηση τόση υπολογιστική ισχύ όση χρειάστηκε για να στείλει τον Νιλ Άρμστρονγκ και έντεκα άλλους αστροναύτες στη Σελήνη.

Και διευκρινίζει ότι δεν μιλάμε εδώ μόνο για τις πτήσεις αυτές καθαυτές, αλλά και για όλη την υπολογιστική ισχύ που χρειάστηκε κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του 11ετους προγράμματος «Απόλλων», που μετρά συνολικά 17 αποστολές.

Πηγή: Google Inside Search

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ