Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της NASA, ο Δανός φωτογράφος Hans Nyberg δημιούργησε ένα εντυπωσιακό έγχρωμο πανόραμα 360 μοιρών που σας επιτρέπει να «σταθείτε» στην επιφάνεια του Άρη και να κοιτάξετε περιμετρικά το τοπίο. Το πανόραμα δημιουργήθηκε ώστε απεικονίζει την επιφάνεια του Άρη όπως θα φαινόταν κάτω από συνθήκες φωτισμού και χρωμάτων παρόμοιες με αυτές της γης, κάτι που βοηθά τους γεωλόγους να εντοπίσουν ενδιαφέροντα στοιχεία που διαφορετικά μπορεί να τους διέφευγαν.

Μπορείτε να δείτε το αυθεντικό, ακατέργαστο πανόραμα, με τις Αρειανές συνθήκες φωτισμού (προσοχή, το αρχείο είναι τεράστιο, κοντά στα 40MB) ή να επισκεφθείτε κατευθείαν το panoramas.dk για να δείτε την τελική εκδοχή του (για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, προτείνεται η προβολή του σε πλήρη οθόνη).Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “«Σταθείτε» εικονικά στην επιφάνεια του Άρη μαζί με το Curiosity

  1. Και ενα προηγουμενο πανοραμα απο τον Αρη, απο το Opportunity αυτη τη φορα http://hellaspanorama.com/mars/frame/

Comments are closed.