Μια εντυπωσιακών διαστάσεων φωτογραφία του Γαλαξία μας όπως αυτός φαίνεται από το τηλεσκόπιο VISTA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Αστεροσκοπείο του Νότου (ESO). Η φωτογραφία έχει ανάλυση 108.500 × 81.500 ή αλλιώς 9 gigapixels, και το μέγεθός της φτάνει τα 24,6 gigabyte. Για να δημιουργηθεί αυτή η …τρελή διάσταση το τηλεσκόπιο τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες του ουρανού και στη συνέχεια τις συνέθεσε σε μία εικόνα.

Λόγω των τεχνικών προδιαγραφών του τηλεσκοπίου VISTA, αυτή η φωτογραφία μας δίνει την καλύτερη δυνατή εικόνα του Γαλαξία που είχαμε ποτέ, αφού καταφέρνει να χωρέσει 84 εκατομμύρια αστέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτογραφία μπορεί να σας φανεί κάπως διαφορετική σε σχέση με τις άλλες εικόνες του Γαλαξία που μπορεί να έχετε δει, κι αυτό γιατί το VISTA διαθέτει κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας που μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα σκόνης που συνήθως μας κρύβουν τις λεπτομέρειες.

Δείτε παρακάτω την φωτογραφία στην πλήρη της ανάλυση ή επισκεφθείτε την σελίδα που της έχει αφιερώσει το eso.org.

via ExtremetechΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Με 9 gigapixel και 84 εκ. αστέρια, δείτε την πιο λεπτομερή φωτογραφία του Γαλαξία

  1. απιστευτη φωτογραφια!!ζοομ και παλι ζοομ και μετρας τα αστερια μεχρι να σε παρει ο υπνος!χαχα

Comments are closed.