Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς η Google κρατά ασφαλείς τις διαφημίσεις (infographic)

Οι διαφημίσεις είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια για τη Google και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που η εταιρεία καλείται συχνά να αντιμετωπίσει είναι οι λεγόμενες «κακές διαφημίσεις» – αυτές, δηλαδή, που περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο, spam ή οδηγούν σε παράνομο υλικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 2011, από τα δισεκατομμύρια των διαφημίσεων που υποβλήθηκαν στην Google, η εταιρεία εντόπισε 824.000 «κακούς» διαφημιστές και πάνω από 134.000.000 κακές διαφημίσεις.

Στο infographic που ακολουθεί, η Google μας παρουσιάζει μια γενική εικόνα του προβλήματος, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το αντιμετωπίζει, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα συστήματα, αναλύσεις ειδικών αλλά και τις αναφορές των ίδιων των χρηστών της, προκειμένου να εντοπίσει τις κακές διαφημίσεις.

 Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ