Διαφημίσεις μέσα στις επεκτάσεις του Chrome είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα, μετά την απόφαση της Google να ενημερώσει τους όρους χρήσης της ώστε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να αξιοποιούν οικονομικά τις επεκτάσεις τους μέσω του Adsense.

Αν και οι όροι χρήσης δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι developers να αξιοποιήσουν τη νέα δυνατότητα, φαίνεται πως οι επεκτάσεις που διαθέτουν πιο σταθερά γραφιστικά στοιχεία (π.χ. μια ειδησεογραφική επέκταση) θα μπορούν να εμφανίζουν εντός τους διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Μένει τώρα να περιμένουμε τις πρώτες υλοποιήσεις, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα πώς ακριβώς θα λειτουργεί η νέα δυνατότητα, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και αν θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή επέκταση AdBlocker που θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις των επεκτάσεων.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ