Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Microsoft Digits: Μια πειραματική τεχνολογία που …την παίζεις στα δάχτυλα

Πάντα μας αρέσει να βλέπουμε τους πειραματισμούς των εταιρειών, καθώς μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον, σε τεχνολογίες που δεν αποκλείεται σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Μια από αυτές είναι το Microsoft Digits, μια συσκευή που φοριέται στον καρπό και αναπαράγει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια τις κινήσεις του χεριού και των δακτύλων. Αυτό στη συνέχεια μπορεί να αξιοποιηθεί για τον απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών χωρίς να υπάρχει καν η ανάγκη οπτικής επαφής.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, το Digits μπορεί να είναι ακόμη άκομψο ως προς την εμφάνισή του (πειραματικό πρωτότυπο, γαρ) αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρουσες προοπτικές. Ο καλύτερος, όμως, τρόπος για να καταλάβετε τη λογική του είναι απλά να δείτε το βίντεο.

microsoft-digitsΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ