Μπορεί η Google με τα χρόνια να έχει ανοιχτεί σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, αλλά η σημαντικότερη υπηρεσία της παραμένει η μηχανή αναζήτησης, την οποία προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει με νέες λειτουργίες. Στα πλαίσια αυτά προτείνει μια ενδιαφέρουσα πατέντα που θα μπορούσε να αναγνωρίζει αυτόματα τα αντικείμενα που εμφανίζονται σε ένα βίντεο.

Αντί, δηλαδή, να ζητά από τον δημιουργό του βίντεο να βάζει κάθε φορά ετικέτες, η εταιρεία προτείνει τη χρήση μιας βάσης προκαθορισμένων δεδομένων όπως χρώμα, κίνηση, σχήμα και υφή ώστε να αναγνωρίζει αυτόματα τα αντικείμενα βάσει ορισμένων τυπικών χαρακτηριστικών τους.

Για παράδειγμα, τα αυτιά και οι γρήγορες κινήσεις μιας γάτας θα μπορούσαν να την ξεχωρίζουν από το κουβάρι με το οποίο παίζει. Φυσικά, οι χρήστες με τη σειρά τους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εισάγουν ετικέτες, ώστε να βελτιώσουν την ακρίβεια του μηχανισμού, κυρίως στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Αν και δεν γνωρίζουμε πώς θα ήθελε η Google να αξιοποιήσει μια τέτοια τεχνολογία, η λογική λέει πως αυτή θα έβρισκε την πρώτη της εφαρμογή στο YouTube, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο επίπεδο στην μηχανή αναζήτησης, που θα έψαχνε πλέον στο ίδιο το περιεχόμενο των βίντεο και όχι απλώς στην περιγραφή τους.

Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ