Το GIMP είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική στο Photoshop, αλλά οι χρήστες Mac OS X είχαν μέχρι τώρα αρκετά προβλήματα στην εγκατάστασή του, αφού η εφαρμογή απαιτούσε την ύπαρξη του X11. Από την έκδοση του GIMP 2.8.0 και ύστερα, όμως, η δημοφιλής open source εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας είναι πλέον διαθέσιμη σε αρχείο .dmg, κάτι που απλοποιεί την όλη διαδικασία.

Έτσι, το μόνο που χρειάζονται, πλέον, οι χρήστες του λειτουργικού της Apple για να εγκαταστήσουν το Gimp στο σύστημά τους είναι να σύρουν το αρχείο εγκατάστασης στον φάκελο Applications, όπως θα έκαναν με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η τελευταία έκδοση του GIMP υποστηρίζει το Mountain Lion και μπορείτε να την βρείτε στο gimp.org/macintosh.

via Lifehacker

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ