Aviary

Λίγες μέρες αφότου η Google ανακοίνωσε ότι τερματίζει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία του Picnik, το Aviary έθεσε στη διάθεση των χρηστών του Facebook τη δική του εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας. Με το Aviary Image Editor οι χρήστες αποκτούν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους και να τους προσθέτουν εφέ απευθείας από τον λογαριασμό τους στο Facebook, χωρίς να είναι απαραίτητο να τις κατεβάσουν, να τις επεξεργαστούν και να τις ανεβάσουν ξανά, αφού οι επεξεργασμένες εικόνες αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα νέο άλμπουμ με το όνομα “Aviary”.

Aviary Facebook App

Ασφαλώς, το Aviary δεν είναι η μοναδική εφαρμογή που προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία, αφού υπάρχουν ήδη αρκετές ακόμα, με την δημοφιλέστερη, ωστόσο, από αυτές να είναι το Picnik, με 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα.

Αν και ο σχεδιασμός της εφαρμογής του Aviary είχε ξεκινήσει πριν η Google ανακοινώσει τον τερματισμό του Picnik, οι εξελίξεις προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προσελκύσει τους χρήστες του τελευταίου. Είναι, άλλωστε, κάτι που και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Aviary δεν κρύβουν, αφού στην επίσημη ανακοίνωσή τους δεν παραλείπουν να απευθύνουν το λόγο και στους χρήστες του Picpik, τους οποίους προσκαλούν να «μετακομίσουν» στο Aviary, τονίζοντας πως η εφαρμογή τους διαθέτει ήδη τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Picnik που γνωρίζουν και αγαπούν.

Aviary Facebook App

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι από κάποιο σημείο και μετά το επιχειρηματικό μοντέλο του Aviary έχει αλλάξει, εστιάζοντας πλέον την προσοχή του στην παροχή «ουδέτερων» εργαλείων που απευθύνονται σε developers, ώστε να τα ενσωματώνουν στις δικές τους εφαρμογές. Με αυτό το σκεπτικό, η απόφαση να κυκλοφορήσει την δική του, επώνυμη εφαρμογή για το Facebook μοιάζει αταίριαστη. Στο Mashable, ωστόσο, θεωρούν ότι δεν αποκλείεται το κρυφό τους όνειρο να είναι κάποια μελλοντική συνεργασία με το ίδιο το Facebook ώστε να υποστηρίξουν ενδεχομένως την επίσημη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων του.

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται αρκετά φιλόδοξο, έχει παρόλα αυτά μια βάση και δείχνει πως οι άνθρωποι του Aviary δεν επαναπαύονται σε αυτά που ήδη έχουν κερδίσει.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Aviary κυκλοφορεί εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας για το Facebook

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο Freeweird το 2012

Comments are closed.