Λίγες ώρες μετά το οριστικό διαζύγιό του με το Instagram, το Twitter πρόσθεσε φωτογραφικά φίλτρα στις εφαρμογές του για iOS και Android, επιβεβαιώνοντας την σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, προσθέτει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που επιτρέπουν βασικές δυνατότητες επεξεργασίας των φωτογραφιών και γίνεται, έτσι, πλήρως ανταγωνιστικό απέναντι στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεργάζεται με το γνωστό μας Aviary για να φέρει στις εφαρμογές του τα εξής:

  • 8 διαφορετικά φίλτρα.
  • Δυνατότητα κοψίματος (crop) και αλλαγής του μεγέθους (resize) των εικόνων.
  • Δυνατότητα αυτόματης βελτίωσης μιας φωτογραφίας, ρυθμίζοντας με ένα tap τον φωτισμό και τα χρώματα.

Με την κίνηση αυτή εξηγούνται αρκετές από τις τελευταίες εξελίξεις: η «εθελουσία έξοδος» του Instagram, η βιασύνη του να κυκλοφορήσει αναβάθμιση όπου προσθέτει κι αυτό δυνατότητες crop και resize για να μη μείνει πίσω, αλλά ίσως ακόμη και η κυκλοφορία από την Google του Snapseed, που, πάνω-κάτω, έχει αντίστοιχες δυνατότητες.

Φαίνεται λοιπόν ότι η μάχη έχει ανάψει για τα καλά, σε έναν χώρο που μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε καν.

Πηγή: Twitter blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ