Ίσως η πιο πολυσυζητημένη εφαρμογή των τελευταίων ημερών, το Instagram κυκλοφόρησε ενδιαφέρουσα αναβάθμιση τόσο στο iOS όσο και στο Android, που φέρνει στην εφαρμογή του δύο βασικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων. Πρόκειται για το crop, την δυνατότητα, δηλαδή, αποκοπής συγκεκριμένου κομματιού μιας φωτογραφίας και το resize, που επιτρέπει την αλλαγή του μεγέθους της. Επίσης, πρόσθεσε ένα νέο φίλτρο, ονόματι Willow, που το Instagram θεωρεί πως ταιριάζει κυρίως σε πορτραίτα υψηλής αντίθεσης και ακίνητες φωτογραφίες (π.χ. κτίρια).

Επίσης, υπάρχουν μερικές επιμέρους αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης και καλύτερη συνεργασία με το Foursquare.

instagram-1-360x640[1] instagram-2-360x640[1]

Οι αλλαγές έρχονται σε μια εποχή που η Google έχει ήδη κυκλοφορήσει το Snapseed, που διαθέτει προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας και το Twitter ετοιμάζεται, όπως λέγεται, να κυκλοφορήσει την δική του, ανταγωνιστική υπηρεσία. Μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις το Instagram δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα χέρια και οι τελευταίες του αλλαγές είναι, εκτός των άλλων, μια υπενθύμιση ότι στον συγκεκριμένο χώρο παραμένει το αφεντικό.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ