Αυτό που ήδη είχε προαναγγελθεί πριν από μερικές μέρες είναι πλέον γεγονός, με το Instagram να αφαιρεί οριστικά την υποστήριξη για την δυνατότητα των Twitter Cards. Αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες του δεν θα μπορούν πλέον να προβάλλονται ενσωματωμένες στο περιεχόμενο των Tweet και για να τις δείτε θα πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που οδηγεί στον ιστοχώρο του Instagram.

Η επιβεβαίωση ήρθε από εκπρόσωπο του Facebook προς το AllThingsD και, πράγματι, τα Tweet που περιλαμβάνουν φωτογραφίες του Instagram πλέον εμφανίζουν απλώς μια λευκή περιοχή στη θέση της εικόνας.

image

Βέβαια, το πάντα χρήσιμο IFTTT έχει μια συνταγή που σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον περιορισμό, θα πρέπει, ωστόσο, σιγά-σιγά να αρχίσετε να συνηθίζετε στην ιδέα ότι Instagram και Twitter δεν είναι πια ο ιδανικότερος συνδυασμός.

Με την απόφαση αυτή το Instagram ισχυρίζεται ότι θέλει να φέρει περισσότερη κίνηση στην online έκδοση του. Αυτό, όμως, είναι κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση, καθώς υπήρξε υπηρεσία που έγινε τόσο δημοφιλής σχεδόν αποκλειστικά χάρη στο Twitter. Και παρόλο που πλέον έχει μεγαλώσει εντυπωσιακά, δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι είναι «αυτόφωτος αστέρας», αφού ένα μέρος του κοινού του το βλέπει ακόμα ως μια εφαρμογή με την οποία μπορεί να μοιραστεί φωτογραφίες στο Twitter.

Εάν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι το Twitter θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα την δική του αντίστοιχη υπηρεσία, το Instagram θα περάσει, ίσως, την πιο σημαντική δοκιμασία της σύντομης ιστορίας του.

Φυσικά, υπάρχει πάντα το «μαξιλαράκι» του Facebook, στο οποίο ανήκει από τον Απρίλιο. Πρόκειται, όμως, για μια μάλλον επικίνδυνη σχέση, αφού η υπερβολική εξάρτηση από το Facebook θα μπορούσε να στοιχίσει στο Instagram την σταδιακή απορρόφησή του από το κοινωνικό δίκτυο και την ουσιαστική απώλεια της ταυτότητάς του ως αυτόνομης υπηρεσίας.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Οριστικό τέλος για τις φωτογραφίες του Instagram στο Twitter

  1. Pingback: Flickr: επανασχεδιασμός, νέο iPhone App και 16 φίλτρα

  2. Pingback: Tο Instagram μοιράζεται και επίσημα τα δεδομένα του με το Facebook

Comments are closed.