Σύμφωνα με πηγές του All Things Digital, το Twitter ετοιμάζεται να φέρει, μέχρι το τέλος του χρόνου, μια σειρά από φωτογραφικά φίλτρα που θα χρησιμοποιούνται με την επίσημη εφαρμογή του. Τα φίλτρα αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτά του Instagram και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει πίεση να κυκλοφορήσουν μέσα στις γιορτές έχει να κάνει με την αυξημένη χρήση που αναμένεται να έχει τότε μια τέτοια λειτουργία.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι την Ημέρα των Ευχαριστιών δημοσιεύονταν στο Instagram πάνω από 200 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο σχετικές με το συγκεκριμένο θέμα (δεν μιλάμε, δηλαδή, καν για το σύνολο των εικόνων).

Εάν πράγματι οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα είναι μια απόλυτα λογική εξέλιξη στην μάχη που έχει ανοίξει από το καλοκαίρι μεταξύ των δύο υπηρεσιών και κορυφώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν το Instagram αποφάσισε να κόψει την ενσωμάτωση των φωτογραφιών του στο Twitter.

Το All Things Digital, πάντως, θεωρεί πως δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Twitter, Jack Dorsey, δημοσιεύει συνεχώς τον τελευταίο καιρό στο προφίλ του «φιλτραρισμένες» φωτογραφίες που δεν χρησιμοποιούν κάποια από τις ήδη γνωστές μας εφαρμογές.

Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι η Google λάνσαρε πρόσφατα αντίστοιχη εφαρμογή μέσω του Snapseed, μάλλον θα πρέπει να ανακηρύξουμε τον Δεκέμβριο ως τον μήνα όπου ξεκίνησε για τα καλά ο πόλεμος των εφαρμογών διαμοιρασμού φωτογραφιών.

Πηγή: All Things Digital

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Twitter ζητά από τον Άγιο Βασίλη τα δικά του φωτογραφικά φίλτρα

  1. Pingback: Οριστικό τέλος για τις φωτογραφίες του Instagram στο Twitter

  2. Pingback: Το Twitter προσθέτει φίλτρα στις φωτογραφίες του

Comments are closed.