Η Bitcoin Central, μια υπηρεσία ανταλλαγής bitcoin δημοφιλής στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει έγκριση ώστε να λειτουργεί ως τράπεζα κάτω από τον Γαλλικό νόμο. Η είδηση έχει τεράστια σημασία για τον κόσμο του Bitcoin, καθώς είναι ένα ακόμη βήμα προς την αποδοχή του ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου και κοινά αποδεκτού τρόπου οικονομικών συναλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, η Bitcoin Central συνεργάζεται με την εταιρεία διαχείρισης πληρωμών Aqoba και την Γαλλική τράπεζα Credit Mutuel ώστε να δημιουργηθεί μια υπηρεσία πληρωμών βασισμένη στο Bitcoin. Οι χρήστες θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα είτε σε ευρώ είτε σε bitcoin και να πραγματοποιούν εύκολα μετατροπές μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τους φίλους του Bitcoin, η έγκριση των Γαλλικών αρχών έχει αρκετά πλεονεκτήματα, με πιο χαρακτηριστικό, ίσως, το ότι θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την κυκλοφορία πιστωτικής κάρτας που θα επιτρέπει στους κατόχους της να χρησιμοποιούν το Bitcoin σε καθημερινές συναλλαγές τους με καταστήματα.

Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε στην πράξη πώς θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα, αφού η ανωνυμία και ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του Bitcoin καθιστούν δύσκολη την πρόληψη και αποτροπή παράνομων ή μη έγκυρων συναλλαγών. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά, που είναι βέβαιο πως θα προκύψουν, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος.

Πηγή: ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ