Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές της ιστορίας του πραγματοποίησε το Dropbox, προσλαμβάνοντας τον Guido van Rossum, δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού Python. Ο van Rossum θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο του open source λογισμικού και τα τελευταία 7 χρόνια εργαζόταν στη Google.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο van Rossum ήταν φίλος με την ομάδα του Dropbox από τα πρώτα στάδια δημιουργίας της υπηρεσίας. Κι αυτό γιατί ένα από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκε από την αρχή να αντιμετωπίσει το Dropbox ήταν το θέμα της υποστήριξης όλων των μεγάλων λειτουργικών συστημάτων, κάτι καθόλου εύκολο από προγραμματιστικής άποψης. Τη λύση έδωσε η Python που σύντομα έγινε η αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού του ιδρυτή του Dropbox, Drew Houston, λόγω της «απλότητας, της ευελιξίας και της κομψότητάς της».

Για το λόγο αυτό η ανακοίνωση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης, καλωσορίζοντας τον van Rossum στην ομάδα «με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη».

Πηγή: Dropbox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ