Το Google Art Project, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια της Google που μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε εικονικά σε μουσεία από όλο τον κόσμο μεγαλώνει κατά 10% την συλλογή του, καθώς 29 νέοι οργανισμοί – μεταξύ των οποίων και το μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του μουσείου Μπενάκη – από 14 χώρες φέρνουν τις συλλογές τους online.

Έχοντας, έτσι, ξεπεράσει συνολικά τα 35.000 εκθέματα, η Google ξεκινά να στρέφει πλέον την προσοχή της σε νέους τρόπους προβολής των συλλογών, δημιουργώντας δύο νέες, πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Η πρώτη αφορά την δυνατότητα σύγκρισης των αντικειμένων, με τη χρήση ενός κουμπιού “Compare” που εμφανίζεται στα αριστερά κάθε πίνακα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βάλετε δίπλα-δίπλα δύο έργα τέχνης και να τα συγκρίνετε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συγκρίνετε το προσχέδιο ενός πίνακα με το τελικό έργο, ώστε να διαπιστώσετε κατά πόσο ο χρόνος επηρέασε το αρχικό όραμα του καλλιτέχνη.

Επίσης, η εταιρεία ανέπτυξε έκδοση της εφαρμογής Hangout, που επιτρέπει την διεξαγωγή ομαδικών βιντεοκλήσεων, ειδικά για το Art Project.  Μέσω αυτής, μπορείτε να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας συλλογές με τους φίλους σας στο Google+ ή ακόμη και να τους κάνετε εικονικές ξεναγήσεις.

Μέχρι στιγμής στο Google Art Project έχουν συμμετάσχει συνολικά 180 οργανισμοί, ενώ πάνω από 300.000 χρήστες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους online συλλογές, με την επισκεψιμότητα της υπηρεσίας να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ανθρώπους από τον περασμένο Απρίλιο. Σε περίπτωση που δεν το έχετε υπόψη σας, αξίζει να το ανακαλύψετε.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ