Μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση μας επεφύλασσε η τελευταία έκδοση της εφαρμογής του Google Search για iOS, καθώς φέρνει την δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης και στις συσκευές της Apple. Και μπορεί η εφαρμογή να μην έχει ακόμα τον πλούτο των δυνατοτήτων του Siri, κυρίως ως προς τη διασύνδεση με τις διάφορες λειτουργίες του τηλεφώνου, ωστόσο η ακρίβειά της είναι εντυπωσιακή.

Μάλιστα, η εφαρμογή της Google είναι τόσο αποτελεσματική που το The Verge χαρακτηρίζει την ακρίβειά της «σοκαριστική». Πράγματι, αν και προς το παρόν δεν αναγνωρίζει την ελληνική γλώσσα, μερικές δοκιμές με αναζητήσεις στα αγγλικά και παρά την άθλια προφορά μου είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει, όμως, στο νέο Google Search για iOS είναι η ταχύτητα με την οποία φορτώνει τα αποτελέσματα, που σε μερικές περιπτώσεις σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ήταν ήδη αποθηκευμένα τοπικά και δεν χρειάζεται να κατέβουν από το διαδίκτυο.

Φυσικά, η εφαρμογή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαντά, όπως το Siri, αλλά φέρνει στην οθόνη τα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρόλα αυτά, η αξιοποίηση του Knowledge Graph φέρνει σε αρκετές περιπτώσεις έξυπνα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, στην αναζήτηση μου με τη φράση «Should I take an umbrella» η εφαρμογή φόρτωσε κατευθείαν την πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα. Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι συνεργάζεται καλά τόσο με το YouTube όσο και με το Google Maps.

Το Google Gearch για iPhone και iPad είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store.

via The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Η Google μπαίνει στα χωράφια του Siri, φέρνει τη φωνητική αναζήτηση στο iOS

  1. Pingback: Πώς η Google βελτιώνει την φωνητική αναζήτηση

Comments are closed.