Σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αποστολή e-mail ανακοίνωσε το Gmail. Σύμφωνα με τον νέο μηχανισμό, το περιβάλλον σύνταξης του μηνύματος ανοίγει σε ξεχωριστό, αναδυόμενο παράθυρο που θυμίζει εφαρμογή chat – μόνο που εδώ είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Με αυτό τον τρόπο η Google θεωρεί πως ο χρήστης κερδίζει σε παραγωγικότητα, αφού μπορεί να ανατρέχει σε άλλα μηνύματα ή να πραγματοποιεί αναζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύσει αυτό που γράφει εκείνη τη στιγμή, το οποίο παραμένει πάντοτε ανοιχτό. Επίσης, καθώς ο μηχανισμός λειτουργεί περίπου όπως το chat, μπορεί κανείς να ξεκινήσει να γράφει ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά e-mail.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος σχεδιασμός μας επιτρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο ίδιο το μήνυμα, με τα διάφορα περιφερειακά στοιχεία να εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά να κρύβονται όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Επίσης, έχει προστεθεί η δυνατότητα ενσωμάτωσης εικόνων μέσα στο μήνυμα και έχει βελτιωθεί ο μηχανισμός εντοπισμού επαφών καθώς πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις τους στα πεδία αποστολής.

autocomplete2%2B%25281%2529[1]

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές και στο περιβάλλον απάντησης σε μηνύματα, με τις απαντήσεις να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στο κείμενο που θα γράψετε.

Προς το παρόν η νέα λειτουργία έχει ξεκινήσει να διατίθεται δοκιμαστικά, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Πηγή:  Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “«Καν’ το όπως το Chat»: Το Gmail αλλάζει τον μηχανισμό αποστολής e-mail

  1. Pingback: Gmail: συνημμένα έως 10GB, μέσω Google Drive

Comments are closed.