Όπως αναμενόταν, η Google έθεσε σήμερα στη διάθεση του κοινού τη δική της λύση για τον συγχρονισμό δεδομένων στο cloud, που δεν είναι άλλη από το Google Drive. Οι φήμες ότι η υπηρεσία θα ερχόταν με 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου επιβεβαιώθηκαν, ενώ μεγάλος είναι ο βαθμός ενσωμάτωσης του Google Docs. Παράλληλα, στα πλαίσια του «εορτασμού» της κυκλοφορίας του Google Drive, η Google ανακοίνωσε ότι αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο του Gmail από τα 7,5GB στα 10GB (η αλλαγή θα ενεργοποιηθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στο επόμενο 24ωρο).

Google Drive

Σε αντίθεση με το SkyDrive που η λειτουργία του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Dropbox, το Google Drive φαίνεται να ρίχνει περισσότερο βάρος στην online έκδοσή του, παρά το γεγονός ότι διαθέτει και αυτό εφαρμογές για Windows, Mac και Android, ενώ σύντομα αναμένεται να αποκτήσει και για iPhone και iPad.

Γενικότερος στόχος της υπηρεσίας είναι να αποτελέσει κομμάτι της γενικότερης ενιαίας εμπειρίας χρήσης που προσπαθεί να περάσει η Google σε όλες τις εφαρμογές της. Έτσι οι χρήστες μπορούν, για παράδειγμα, να επισυνάψουν εικόνες στα μηνύματά τους στο Google+, ενώ σύντομα αναμένεται να μπορούν να κάνουν το ίδιο και με το Gmail. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης τρίτων εφαρμογών από το Chrome Web Store.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πηγαίνοντας στη διεύθυνση drive.google.com και από εκεί να ενεργοποιήσετε το Google Drive και να κατεβάσετε στη συνέχεια την εφαρμογή που αντιστοιχεί στην συσκευή σας.

Πηγή: Google Official Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Έφτασε το Google Drive με 5GB δωρεάν χώρο – το Gmail αυξάνει τον δικό του στα 10GB

Comments are closed.