Το Google Drive έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους μεγάλους του ανταγωνιστές, αλλά η Google φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω και δίνει στους χρήστες της ένα σημαντικό κίνητρο για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Πρόκειται για την δυνατότητα επισύναψης αρχείων μεγέθους έως και 10GB (ναι, καλά διαβάσατε) στα e-mail που στέλνετε μέσω του Gmail. Συγκρίνοντάς το με το τρέχον όριο των 25MB που έχει η υπηρεσία, μιλάμε πλέον για ένα όριο 400 φορές μεγαλύτερο.

drive1[1]

Καθώς, μάλιστα, η αποστολή του συνημμένου γίνεται απευθείας μέσω του cloud, δεν χρειάζεται να ανεβάσετε τίποτα εκ νέου (φανταστείτε την αναμονή που θα χρειαζόταν), ενώ και οι παραλήπτες θα έχουν πάντοτε πρόσβαση στην πιο ενημερωμένη έκδοση του αρχείου.

Επίσης, στην περίπτωση που κάποιος από τους παραλήπτες δεν έχει δικαιώματα πρόσβασης στο συγκεκριμένο έγγραφο, το Gmail εμφανίζει ειδοποίηση που θα σας παραπέμπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

drive2[1]

Κι αν αναρωτιέστε ποιός είναι ο …λάκκος στη φάβα, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ίσως θα περιμένατε, καθώς υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι ότι η λειτουργία, προφανώς, ενδέχεται να μην υποστηρίζεται από το e-mail του παραλήπτη, που θα έχει πολύ χαμηλότερα όρια. Η λύση που προτείνει η Google σε αυτό, είναι απλώς να τον προσκαλέσετε να χρησιμοποιήσει το Gmail.

Επιπλέον, καθώς η συνολική χωρητικότητα του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου του Google Drive φτάνει τα 5GB, το πραγματικό όριο των αρχείων που μπορείτε να στείλετε είναι, φυσικά, πολύ μικρότερο (κάτι που μάλλον, όμως, δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα σε πραγματικές συνθήκες).

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη μέθοδος διαχείρισης των συνημμένων δεν αποτελεί καινοτομία της Google, αφού ήδη η Microsoft έχει υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο με τον συνδυασμό SkyDrive και Outlook.com, μόνο που στην περίπτωσή της το όριο ανά αρχείο περιορίζεται στα 300ΜΒ.

Όπως και να έχει, η νέα επιλογή στη διαχείριση συνημμένων του Gmail είναι αξιόλογη και αξίζει να σας κάνει να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στο Google Drive. Ας σημειωθεί πως η λειτουργία αναμένεται να ενεργοποιηθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του νέου περιβάλλοντος σύνταξης e-mail του Gmail.

Πηγή: Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ