Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του και μετά τις θετικότατες εντυπώσεις, το Outlook.com, που αποτελεί επαναλανσάρισμα του Hotmail, έχει ήδη ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Microsoft, το ένα τρίτο των χρηστών του είναι ενεργοί χρήστες του Gmail που δοκίμασαν το Outlook.com για πρώτη φορά και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Τόσο, που η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι 4 στους 5 δηλώνουν πως θα δεχόταν να κάνουν την μετάβαση και να αλλάξουν υπηρεσία e-mail.

7536.outlook-image-1-graph[1]

 

Φυσικά, το να λες ότι είσαι ευχαριστημένος από το Outlook.com και ότι ευχαρίστως θα άφηνες το Gmail για χάρη του είναι ένα πράγμα, και το να το κάνεις στα αλήθεια κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού η αλλαγή e-mail δεν είναι κάτι που αποφασίζεις έτσι εύκολα. Παρόλα αυτά, η Microsoft αναφέρει ότι πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν την μετάβαση και καλεί ανοιχτά τους χρήστες του Gmail να δοκιμάσουν τα χαρακτηριστικά του Outlook.com.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία εφαρμογής του Outlook.com για Android, θέλοντας να διευρύνει το δυνητικό κοινό της υπηρεσίας. Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με τα Windows Phone και iPhone, που διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για το Exchange ActiveSync και, συνεπώς, υποστήριξη του Outlook.com χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετης εφαρμογής, στην πλατφόρμα του Android η κατάσταση μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.

Βέβαια, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, η εφαρμογή θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη του Hotmail και αν έχετε υψηλές προσδοκίες μάλλον θα απογοητευτείτε.

Outlook.com Android App Outlook.com Android App

Πηγή: Outlook Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ