Φέτος η Microsoft τα παίζει όλα για όλα, συνεχίζοντας την ριζική ανανέωση σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς της υπηρεσίες. Σειρά αυτή τη φορά είχε το Hotmail, που αν και εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες παροχής e-mail, έχει χάσει εδώ και καιρό την μάχη των εντυπώσεων από το Gmail. Αυτή τη φορά, όμως, η Microsoft φαίνεται αποφασισμένη να αντιστρέψει την κατάσταση, λανσάροντας μια πλήρως επανασχεδιασμένη έκδοση της υπηρεσίας, το Outlook.com.

Αν και η παλιά έκδοση του Hotmail παραμένει ενεργή, το Outlook.com μαζεύει σε μία υπηρεσία τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και προσθέτει ακόμα περισσότερα. Η Microsoft περιγράφει την υπηρεσία της ως «μοντέρνα» και, πράγματι, ο σχεδιασμός δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον χρήσης του Hotmail, αφού πλέον κυριαρχεί η εικαστική πρόταση του Metro.

Outlook.com

Το Outlook.com διαθέτει απεριόριστο χώρο για την αποθήκευση των e-mail, βελτιώνει την καταπολέμηση των spam και την διαχείριση των επαφών, υποστηρίζει την ομαδοποιημένη προβολή των μηνυμάτων σε επίπεδα (λειτουργία παρόμοια με αυτή που διαθέτει το Gmail), ενώ έρχεται με τη δυνατότητα βίντεο-κλήσεων μέσω Skype. Επίσης, επιτρέπει την ενσωμάτωση ενημερώσεων από δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, LinkedIn κ.α.

 

Οι χρήστες που έχουν ήδη λογαριασμό στο Hotmail μπορούν να αναβαθμίσουν στην έκδοση του Outlook.com επιτόπου, έχοντας μάλιστα την δυνατότητα να μετονομάσουν την υπάρχουσα διεύθυνσή τους @hotmail.com σε @outlook.com. Φυσικά, οι νέοι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να επιλέξουν κατευθείαν λογαριασμό στο @outlook.com.

Παράλληλα με την παρουσίαση του Outlook.com, η Microsoft προχωρά σε πλήρη αναβάθμιση τριών ακόμα υπηρεσιών της, καταργώντας εντελώς την ονομασία Windows Live. Έτσι τα Live Contacts και Live Calendar γίνονται People και Calendar, ενώ το website του Skydrive επανασχεδιάζεται στα πρότυπα του Metro.

Outlook.com

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Outlook.com: Καιρός να δείτε το Hotmail σας με άλλο μάτι

  1. Pingback: Το SkyDrive αποκτά κάδο ανακύκλωσης και ερωτηματολόγια μέσω Excel

  2. Pingback: Το Alto είναι o νέος online e-mail client της AOL

Comments are closed.