Μπορεί το Gmail να θεωρείται εδώ και χρόνια από πολλούς η Νο1 υπηρεσία e-mail, τα νούμερα, όμως, δεν συμφωνούσαν μέχρι τώρα μαζί τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα δεδομένα του Οκτωβρίου 2012 που συνέλεξε η εταιρεία ComScore που μετρά την κίνηση στο διαδίκτυο, το Gmail ξεπέρασε για πρώτη φορά το Hotmail.

Ειδικότερα, η υπηρεσία της Google είχε για τον συγκεκριμένο μήνα 287,9 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες παγκοσμίως, τη στιγμή που η αντίστοιχη της Microsoft έφτασε τα 286,2 εκατομμύρια. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η πάλαι ποτέ κραταιά Yahoo!, με 281,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Yahoo! ηγείται στην αγορά των ΗΠΑ, με 76,7 εκ. χρήστες σε σχέση με τα 69,1 εκ. του Gmail και τα μόλις 35,5 εκ. του Hotmail.

Τα ευρήματα αυτά φαίνεται πως βάζουν τέλος σε μια άτυπη διαμάχη για το ποιος έχει την κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά των e-mail υπηρεσιών. Το καλοκαίρι η Google είχε ισχυριστεί ότι, βάσει των δικών της στατιστικών, το Gmail ήταν η δημοφιλέστερη υπηρεσία, αλλά μέχρι τώρα η εταιρεία δεν είχε την στήριξη δεδομένων από κάποιον τρίτο.

Πηγή: Cnet.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ