Η νέα σταθερή έκδοση του Chrome (η 21, για όσους κρατάνε ακόμα το σκορ), είναι γεγονός και, πέρα από τις πολλές διορθωτικές αναβαθμίσεις, περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά. Το πρώτο αφορά την υποστήριξη της οθόνης Retina που διαθέτουν τα νέα MacBook Pro, κάτι που κάνει τον browser της Google τον πρώτο, μετά τον Safari, που αξιοποιεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Επίσης, ο Chrome 21 φέρνει ενσωματωμένη υποστήριξη της κάμερας και του μικροφώνου του υπολογιστή σας, αξιοποιώντας την HTML5 και το getUserMedia API. Αυτό σημαίνει πως ο browser μπορεί να χρησιμοποιεί τις συσκευές χωρίς να απαιτούνται τρίτα πρόσθετα όπως είναι το Flash και το Silverlight.

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι οι συσκευές του Google Cloud Print εμφανίζονται πλέον στον διάλογο που εμφανίζεται στο μενού της εκτύπωσης.

via The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Chrome 21 με Retina και ενσωματωμένη υποστήριξη κάμερας

  1. Pingback: Νέος Chrome Beta: όλα για το βίντεο

Comments are closed.