Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν συγκεκριμένες ιστορίες με ειδική ένδειξη, για μετέπειτα ανάγνωση. Οι ιστορίες αυτές αποθηκεύονται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο και η λίστα που δημιουργείται είναι αυστηρά προσωπική, αφού δεν μπορεί να τη δει κανείς από τους φίλους σας. 

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά ούτε και έχει διατεθεί σε ευρύτερο κοινό. Επίσης, για την ώρα έχει κάνει την εμφάνισή του μόνο στις εκδόσεις του Facebook για iPhone και iPad και μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες δεν ξέρουμε αν τελικά θα καταφέρει να καθιερωθεί και να αποτελέσει κάποια στιγμή επίσημη λειτουργία.

Από την περιγραφή, πάντως, καταλαβαίνουμε πως η λογική του θυμίζει αρκετά εφαρμογές όπως το Pocket ή το Instapaper και είναι σίγουρα ενδιαφέρον γιατί δείχνει την πρόθεση του Facebook να αποτελέσει, πέρα από μέσο κοινωνικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, και μέσο ενημέρωσης για τους χρήστες του. Αν, μάλιστα, η λειτουργία βγει κάποια στιγμή και εκτός του κοινωνικού δικτύου (π.χ. με δυνατότητα ενσωμάτωσης σε ιστοχώρους), τότε δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ