Μετά το Freeweird και τη Google, έρχεται η σειρά του Facebook να βάλει κι αυτό ένα χεράκι στην αντιμετώπιση των παρενεργειών του DNSChanger, του κακόβουλου λογισμικού που στις 9 Ιουλίου απειλεί να κόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε χιλιάδες χρήστες. Συγκεκριμένα, το Facebook ανακοίνωσε πως θα προβάλλει ειδική ειδοποίηση στους χρήστες που έχουν προσβληθεί από το DNSChanger, προκειμένου να τους βοηθήσει να καθαρίσουν τον υπολογιστή τους.

Το DNSChanger, οι δημιουργοί του οποίου έχουν συλληφθεί από το φθινόπωρο του 2011, ανακατεύθυνε σιωπηλά τους υπολογιστές που προσέβαλλε σε δικούς του, μολυσμένους DNS Servers. Μετά τη σύλληψη των δραστών εκδόθηκε δικαστική εντολή μέσω της οποίας οι κακόβουλοι DNS Servers αντικαταστάθηκαν από νόμιμους, προκειμένου να διατηρήσουν online τις εκατοντάδες χιλιάδες των χρηστών που είχαν προσβληθεί. Καθώς όμως η δικαστική εντολή λήγει στις 9 Ιουλίου του 2012, οι servers θα τερματίσουν τη λειτουργία τους και όσοι χρήστες δεν έχουν διορθώσει στο μεταξύ το πρόβλημα, θα χάσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση που έχετε προσβληθεί από το DNSChanger, το μήνυμα που θα δείτε να εμφανίζεται κατά την επίσκεψή σας στο Facebook θα είναι το παρακάτω:

601617_10150825239431886_779104979_n[1]

Πηγή: Facebook

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ