Το Meebo, η υπηρεσία που όλοι έχουμε συναντήσει κατά καιρούς εξαιτίας της – εκνευριστικής για πολλούς – μπάρας που ενσωματώνεται συνήθως σε blogs και ιστοχώρους, εξαγοράστηκε από την Google.  Το Meebo είναι ένας από τους παλιότερους παίκτες στον χώρο των online εφαρμογών chat και από τους λίγους που έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν εμπορικά το προϊόν τους χάρη στην προβολή διαφημίσεων.

Το Meebo ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 ως μια online εφαρμογή chat που επέτρεπε στους χρήστες να συνδεθούν ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά δίκτυα – λειτουργία που μέχρι τότε ήταν διαθέσιμη μόνο μέσω των «παραδοσιακών» εφαρμογών που έπρεπε να κατεβάσει και να εγκαταστήσει κανείς στον υπολογιστή του. Αργότερα η υπηρεσία πρόσθεσε κι άλλες λειτουργίες, ενώ τον τελευταίο καιρό εστίασε την προσοχή της στο πώς θα φέρει στους ιστοχώρους νέους τρόπους κοινωνικής δικτύωσης και διαφημιστικής προβολής.

Λεπτομέρειες για την εξαγορά δεν έχουν γίνει γνωστές, παρόλα αυτά το TheNextWeb αναφέρει πως σύμφωνα με δηλώσεις της Google, η ομάδα του Meebo προορίζεται να ενσωματωθεί σε αυτή του Google+ προκειμένου να δημιουργήσουν μαζί «νέους τρόπους online αλληλεπίδρασης με τους χρήστες».

Πηγές: TheNextWeb, Cnet

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Η Google εξαγοράζει την υπηρεσία chat και προβολής διαφημίσεων, Meebo

  1. Pingback: Η Google εξαγοράζει την υπηρεσία chat και προβολής διαφημίσεων, Meebo

  2. Pingback: Tο Meebo τερματίζει τις περισσότερες υπηρεσίες του

Comments are closed.