Πριν από λίγες μέρες είχαμε δει πως η Google εξαγόρασε το Meebo, μια αρκετά γνωστή υπηρεσία chat και προβολής διαφημίσεων. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, τα περισσότερα προϊόντα του Meebo θα τερματίσουν τη λειτουργία τους. Το πιο γνωστό από αυτά, ωστόσο (και για πολλούς, το πιο ενοχλητικό), που δεν είναι άλλο από την Meebo Bar – την μπάρα που σίγουρα θα έχετε δει να εμφανίζεται στο κάτω μέρος αρκετών blogs, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά.

Αντίθετα, οι υπηρεσίες Meebo Messenger, τα widgets διαμοιρασμού και όλες οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, θα τερματίσουν τη λειτουργία τους στις 11 Ιουλίου 2012.

Από τα παραπάνω μπορεί εύκολα να διαφανεί ότι το βασικό προϊόν για το οποίο η Google πραγματοποίησε την εξαγορά δεν ήταν άλλο από την Meebo Bar, που άλλωστε ήταν μία από τις λίγες υπηρεσίες που κατάφερνε να βγάζει χρήματα μέσω της προβολής διαφημίσεων.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ