Μια μέρα μετά την είδηση της διαρροής εκατομμυρίων κωδικών των χρηστών του LinkedIn, το Facebook ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα που στοχεύουν στην ασφαλή πλοήγηση των χρηστών του όταν συνδέονται από το κινητό τους τηλέφωνο. Η πρώτη λειτουργία ονομάζεται Code Generator και πρόκειται για μια εφαρμογή που παράγει και στέλνει κωδικούς επιβεβαίωσης της ταυτότητας του χρήστη όχι μέσω SMS αλλά μέσα από την ίδια την εφαρμογή του Facebook.

Η αποστολή του κωδικού πραγματοποιείται είτε είστε συνδεδεμένοι στο internet είτε μέσω του τηλεφωνικού σας δικτύου και, για λόγους ασφαλείας, ο κωδικός αλλάζει κάθε 30 δευτερόλεπτα. Προς το παρόν η λειτουργία δουλεύει μόνο σε κινητά Android και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στη διεύθυνση on.fb.me/LoginApprovals και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Code Generator

Όπως εξηγεί το Facebook, ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες επέκτασης της λειτουργίας και σε άλλες συσκευές, ενώ προς το παρόν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ακόμη κι αν δεν διαθέτετε Android, με την αποστολή του κωδικού, όμως, να στέλνεται σε αυτή την περίπτωση μόνο μέσω SMS.

Η δεύτερη λειτουργία αφορά την δυνατότητα αναφοράς ανεπιθύμητου περιεχομένου, με την οποία μπορείτε να καταγγείλετε δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν περιεχόμενο που θεωρείτε απρεπές ή spam. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για την online έκδοση του Facebook για κινητά τηλέφωνα και όχι για τις αντίστοιχες εφαρμογές.

Reporting unwanted content on your phone

Με τις κινήσεις αυτές το Facebook δείχνει ότι όχι μόνο παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των χρηστών του (που του εμπιστεύονται, άλλωστε, πάμπολλες προσωπικές πληροφορίες), αλλά και ότι έχει αρχίσει να δίνει ξεχωριστή σημασία στην mobile έκδοσή του.

Πηγή: Facebook.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ