Τα τελευταία δύο χρόνια το Facebook αναβάθμισε την υποδομή του προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την μεταφορά όλων των χρηστών του σε ασφαλείς συνδέσεις HTTPS, μια κίνηση που ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Έτσι, ενώ μέχρι τώρα είχαμε την προαιρετική επιλογή να ενεργοποιήσουμε, αν θέλουμε, την ασφαλή πλοήγηση, πλέον η ρύθμιση αυτή θα έρχεται προεπιλεγμένη και μόνο όταν κάποιος δεν τη θέλει θα μπορεί να την απενεργοποιήσει.

Αν αναρωτιέστε γιατί κανείς να θέλει να απενεργοποιήσει μια ρύθμιση που βελτιώνει την ασφάλεια της πλοήγησής του, η απάντηση έχει να κάνει με την ταχύτητα, αφού οι https συνδέσεις έχουν μια μικρή αλλά εμφανή επίπτωση στην φόρτωση των ιστοσελίδων.

Βέβαια, οι υποδομές του Facebook είναι τέτοιες που η διαφορά θα είναι αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο, κάτι που σημαίνει πως μάλλον δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το προεπιλεγμένο https θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται μέσα στην εβδομάδα στη Βόρεια Αμερική και σύντομα θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αν, μάλιστα, δεν έχετε κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για το αντίθετο, το καλύτερο θα ήταν να αφήσετε την ρύθμιση, όταν ενεργοποιηθεί, ως έχει.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ