Το Facebook έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να πουλάει ψηφιακά αγαθά όπως εικονικά δώρα ή πόντους σε παιχνίδια και θέλει να διευκολύνει όσο γίνεται περισσότερο την διαδικασία της πληρωμής για τους χρήστες του. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε να δέχεται στη Γαλλία πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, με την χρέωση να πηγαίνει κατευθείαν στον συνολικό λογαριασμό που πληρώνει ο χρήστης στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Έτσι, αντί να πληρώσει με κάποιο ειδικό SMS ή με την πιστωτική του κάρτα, κάνει την αγορά και χρεώνεται το αντίστοιχο ποσό ως έξτρα κόστος στον μηνιαίο λογαριασμό του τηλεφώνου του.  Προς το παρόν η συνεργασία του Facebook περιορίζεται μόνο στην Orange France, που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος της χώρας, με 26 εκατομμύρια συνδρομητές. Στα μελλοντικά σχέδια του κοινωνικού δικτύου, όμως, βρίσκεται η επέκταση σε άλλους παρόχους της Γαλλίας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για την υλοποίηση του όλου συστήματος, το Facebook συνεργάζεται με την εταιρεία Bango, η οποία αναφέρει ότι οι αγορές μέσω χρέωσης του τηλεφωνικού λογαριασμού μπορεί να φτάνουν σε ρυθμό μετατροπής (conversion rate) έως και το 77%, σε σύγκριση με το 40% που αντιστοιχεί σε άλλες μεθόδους όπως είναι το SMS ή οι πιστωτικές κάρτες.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ