Το Poke, γνωστό και ως «σκούντημα», μία από τις πρώτες λειτουργίες του Facebook, που υπάρχει από το 2004, αποκτά νέες διαστάσεις καθώς μετατρέπεται σε εφαρμογή για το iOS. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι είχαμε συνηθίσει, το Poke για iOS μοιάζει περισσότερο με ανταγωνιστή του Snapchat, επιτρέποντάς σας να στείλετε στους φίλους σας μηνύματα, φωτογραφίες ή βίντεο που λήγουν μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε 1, 3, 5 ή 10 δευτερόλεπτα.

Ο παραλήπτης, από την πλευρά του, για να δει το μήνυμα θα πρέπει να κρατήσει το δάχτυλο στην οθόνη μέχρι να περάσει ο χρόνος.

facebook-poke-iphone

Αν απορείτε γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς μια τέτοια εφαρμογή, ο λόγος είναι απλός: σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα ή φωτογραφίες από πιο ιδιαίτερες στιγμές, που δεν θα θέλατε να διατηρηθούν στην κατοχή του παραλήπτη. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο το Snapchat είναι δημοφιλέστατο, αλλά και έχει κατηγορηθεί, ταυτόχρονα, ότι χρησιμοποιείται κυρίως για sexting (δηλαδή την αποστολή μηνυμάτων – συνήθως φωτογραφιών – ερωτικού περιεχομένου).

Ήδη το Facebook Poke έχει προλάβει, μέσα σε λιγότερο από μία μέρα από την κυκλοφορία του, να γίνει η δημοφιλέστερη δωρεάν εφαρμογή του App Store, ξεπερνώντας ακόμη και το Google Maps. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ